Bělení zubů

Bělení zubů

Víme, že zdravé zuby Vám přinesou dobrý pocit, ale krásně vypadající bílé zuby Vám navíc zajistí i řadu kladných reakcí Vašeho okolí. Proto dnes patří bělení zubů k nejžádanějším zákrokům v ordinaci zubního lékaře. Ascendent používá vysoce účinný a přitom šetrný bělicí systém amerického výrobce BEYONDTM Dental&Healt, BeyondTMMax. Bělení zubů předchází vždy kontrola u zubního lékaře, který posoudí, zda-li jsou zuby vhodné k bělení. U komplexní terapie doporučujeme bělení po ošetření kazů, ale před zhotovením protetických prací, nebo velkých výplní ve viditelném úseku chrupu. Rozsáhlé dostavby zubů a zubní korunky potom zhotovujeme v barvě nově vybělených zubů.

Bělení zubů má dvě fáze. První trvá 2 hodiny a probíhá v příjemném prostředí klimatizované ordinace naší profesionální zubní hygienistky Jany Necidové, DiS. Ještě před samotným bělením zubů Vám Jana vysvětlí celý postup a doporučí Vám, jak se o bělené zuby starat. Nejdříve nanese na dásně speciální ochranný gel. Poté aplikuje na každý zub zvlášť účinný bělicí gel, který nechá půl hodiny působit. Účinnost bělicího gelu zvyšujeme osvitem lampou s modrým světlem. Během této doby pohodlně odpočíváte a můžete sledovat svůj oblíbený film na velkoplošné obrazovce, nebo využít našeho wi-fi připojení. Gel se nanáší celkem 2-3x, dokud zuby nedosáhnou požadovaného odstínu. Po bělení se zuby nafluoridují a Vy se zářivým úsměvem odcházíte domů.

Druhá fáze bělení probíhá již u Vás doma a je důležitá pro ustálení a dlouhodobé udržení vyběleného odstínu zubů. Zubní hygienistka Vás vybaví speciálním nosičem padnoucím přesně na Vaše zuby a bělicím gelem Opalescence na domácí bělení. Podle jejích instrukcí budete bělicí gel aplikovat v nosičích na zuby vždy na 4-6 hodin večer 1-2 dny po ordinačním bělení. Tento postup se nám osvědčil jako nejlepší pro dlouhodobé udržení krásné bílé barvy Vašich zubů.

24 hodin po bělení dochází k ustalování výsledné barvy Vašich zubů, a proto je nutné po tuto dobu držet „bílou dietu“, vyhnout se tedy jakýmkoli pigmentům v potravě a pití, které by mohly výsledný efekt negativně ovlivnit. Našim klientům doporučujeme jíst bílé jogurty, mléčné kaše, pít hodně vody a zcela se vyvarovat kouření, kávě, čaji a džusům.

Bělení zubů systémem BeyondTMMax má dlouhodobý efekt. Záleží samozřejmě na individuálním životním stylu každého klienta, ale při dobré spolupráci Vám krásně bílé zuby a především dobrý pocit z nich vydrží!

Bělení jednotlivých tmavých zubů (walking bleaching)

U nás bělíme i jednotlivé zuby, které po úrazu, nebo následkem ošetření velkých kazů změnily svou barvu. Dovnitř zubu aplikujeme speciální bělicí vložku, která zub během několika dní vybělí na stejný odstín, jako mají sousední zuby.

Copyright 2024 zubní lékaři ASCENDENT Brno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořila STOPRA - tvorba www stránek.