Zubní implantáty

Zubní implantáty

Platí, že vlastní zdravý zub je to nejlepší. Zároveň také platí, že špatný a problémový zub je často rozumnější nahradit jiným, funkčním, stabilním a v čase jistým způsobem. Šetrné, elegantní a prověřené řešení v dnešní době představují zubní implantáty. Zubní implantát je titanový šroubek, který se bezbolestně zavede do kosti a slouží jako pilíř pro fixní zubní keramické korunky, můstky, nebo pro zlepšení stability a retence snímatelných náhrad (zubních protéz). Jsme přesvědčeni, že kompromisy nemají v dentální implantologii místo. Proto používáme výhradně implantáty švýcarské značky Straumann, které patří celosvětově k nejlepším a nejdéle klinicky vyzkoušeným.

Při ztrátách jednoho nebo více vlastních zubů je zubní implantát moderním a vůči okolním zubům velmi šetrným řešením. Zubní implantát a na něm fixovaná zubní korunka nebo můstek jsou samostatnou jednotkou a není potřeba obrušovat často zdravé okolní zuby na klasický zubní můstek.

Pro bezzubou čelist jsou zubní implantáty jediným způsobem, jak zajistit tělu vlastní (fyziologický) přenos žvýkacích sil na kost. Čelist s implantáty je stále aktivní a nedochází u ní k úbytku kosti tak, jako u snímacích náhrad (zubních protéz). Zároveň je zubní můstek nesený implantáty vysoce estetické fixní řešení, které oproti klasickým snímatelným protézám přináší klientům nesrovnatelný komfort a jistotu „vlastních“ pevných zubů.

Hlavní myšlenka záchovného zubního lékařství - snažit se zachovat vlastní zub co nejdéle - stále platí, ale stejně tak platí, že raději než složitě a velmi draze zachraňovat nezachránitelný zub s nejistou budoucností, je rozumnější a jistější nahradit takový zub zubním implantátem. Používáme výhradně švýcarské zubní implantáty Straumann, jejichž kvalitu a stabilitu prověřil kromě řady studií i čas - firma Straumann má více než 30ti leté zkušenosti. Zubní implantát je vysoce estetický, dlouhodobý a pro pacienta komfortní způsob, jak nahradit chybějící zuby. Je možné jím doplnit jeden nebo více ztracených zubů bez nutnosti brousit okolní, často zdravé zuby na zubní můstek. Poskytujeme implantologické konzultace i pro pacienty jinych lékařů. 

Copyright 2024 zubní lékaři ASCENDENT Brno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořila STOPRA - tvorba www stránek.